hits

Brødbaking

Baka brød i dag. Og det er enkelt kjære fedre. Mål opp 1.5 liter kaldt vann, og det er det eneste du trenger å måle/veie. Ha i ca to kopper grovmel feks rug eller hvete, så ca to kg hvetemel, en pakke gjær og en stor sprut med maltsirup og ca 2-3 ss salt. Kjøres med kjøkkenmaskin i 10 min. Juster med evt mer mel. Dekk med plastfolie. Heves til dobbel størrelse. Vei opp ca 800 gr emner og form til brød. Enklest med brødform. Heves igjen ca 1 time under plast. Varm opp ovnen til 200 gr og stek brødene på 165gr i 50 minutter. Avkjøl på rist. I tillegg i denne oppskriften benytter jeg surdeig som jeg skal forklare senere. #mat #brød #oppskrift

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Martin Sveen

Martin Sveen

42, Trondheim

Pappablogg og sikkert mye mat og musikk.

Kategorier

Arkiv