hits

Mitt liv som kokk

Etter 20 år i hotell- og restaurantbransjen sitter jeg tilbake med følgende tanker:

1) Varierende arbeidstid gjør at du slipper kø. Både i bil, buss og i butikken.

2) Er du dyktig, kan du ende opp med en meget god lønn, eller drive din egen bedrift.

3) Du gleder daglig dine gjester , og er ofte en del av dagens høydepunkt for mange.

4) Mange ser opp til din kunnskap, og det er en evne du får bruk for hele livet. Alle laget mat hver dag hjemme uansett hvilket yrke de har. Du kommer både til å gjøre dette mer effektivt og med høyere kvalitet enn alle andre.

5) Som arbeider innenfor servicenæringen kommer du til å møte utrolig mange personer, å få nye mange flere venner enn de fleste.

6) Gode muligheter for etterutdanning og omskolering til andre grener innenfor faget.

7) En jobb med enestående variasjon, Ingen dag er lik.

8) Du har kollegaer med samme uniform, redskap og fagspråk over hele kloden, store muligheter for å reise.

9) En daglig mestringsfølelse av å komme seg igjennom store arbeidsmengder.

10) Når jeg ser meg i speilet tenker jeg hvor utrolig glad jeg er for å ha valgt det yrket jeg har, de valgene jeg gjorde brakte meg rundt hele kloden. Både som ansatt og drevet mine egne restauranter. I dag sitter jeg igjen med utrolig mange minner og venner i 5 verdensdeler. Jeg har overhodet ingen anger for det yrkesvalget jeg gjorde. En absolutt anbefaling til andre som tenker på å starte i bransjen.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Martin Sveen

Martin Sveen

42, Trondheim

Pappablogg og sikkert mye mat og musikk.

Kategorier

Arkiv