hits

3 Oppskrifter med bruk av mesk



Etter gårsdagens ølbrygging satt jeg igjen med masse mesk,  altså restene fra maltet. 

Knekkebrød

2 dl havregryn
3 dl sammalt hvete
1 dl gresskarfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl knuste linfrø
1 dl sesamfrø
1 ss havsalt
5 dl vann

Rør alt sammen,  spre det utover 2 bakeplater med bakepapir. Legg balepapir oppå og rull med et kjevle. Ta av papiret. Stek på 160grader varmluft i ca 1 time.

Mesk musli

5 dl mesk
1 dl honning
0.5 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
0.5 dl sesamfrø
1 dl hakka hasselnøtter 
1 dl valnøtter

Spre alt utover et stekebrett bak i ca 60 min eller til det er krispy. Oppbevares i tett beholder.

Vørterbrød

5 dl vørter
2 dl sammalt hvete
8 dl hvetemel
4 dl mesk
1/2 pakke tørrgjær
2 ss salt
Elt alt i 30 minutter i kjøkkenmaskin. Hev til dobbel størrelse. Bak ut brød, og ha i brødform. Hev igjen i 1 time. Stekes på 160 grader i 2 timer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Martin Sveen

Martin Sveen

42, Trondheim

Pappablogg og sikkert mye mat og musikk.

Kategorier

Arkiv