hits

Reisebrev 1

Da var det kommet til familien Holte-Sveens første ordentlige campingferie. Reisemålet var valgt til Lillehammerområdet, og i Moelv hadde de ledig campinghytte. Siden vi har med en 2-åring og en 3-åring ønsket vi å ikke reise for langt. Tomtom-en oppdatert i 2005 påsto at det var 5,5 timer å kjøre. Det skulle vise seg å være en sannhet med modifikasjoner. 

 

Var jo klar over klisjeene om at unger maser om hvor langt det er igjen osv.  Så jeg hadde forklart 3-åringen nøye at dagen i dag kom til å bli tilbrakt i bilstolen. Noe han bekreftet at han gledet seg til. Jeg ble en smule overrasket, og noe skuffet over vår interne kommunikasjon da han proklamerte: "Er vi snart framme?" ned Klettbakken. For de som ikke er lokalkjent i Trøndelag, vil dette si ca 2 km/4 min kjøring. Da sa Tomtom-en at vi hadde 358km og 5,26min igjen. Vurderte i 1/2 sekund å snu.

 

Ellers gikk det ganske greit til Dombås. Ungene sov på skift, så det utelukket noen pause, og de fikk heller ikke til å terge på seg hverandre. Trafikken flyter som forventet. 15km/t saktere enn det jeg ville ha kjørt i 80 sonen. Og 15km/t fortere enn det jeg ville ha kjørt i 60 sonen. (Dvs samme hastighet). Etter 90 minutter tissepause bar det videre. Barna spiste hver sin vannmelon (ca 10% av egen kroppsvekt) på turen. Da de hadde rotet bort sin åttende smokk hver, fikk de utdelt hver sin mobil med Elias på Youtube. Hvorvidt de så på youtube eller noen annen digital stømmingstjeneste er noe usikkert, det ble mistenkelig stilt fra baksetet.

 

Sør for Dombås er det visst ingen veier igjen fra 2005. Tomtom-en mente vi var på villspor, men vi fant frem til campingen og en nydelig liten campinghytte. Bortsett fra at den er totalt ubrukelig. For å benytte verandaen (og det ønsker man i 28 grader), må man igjennom soverommet. Ingen andre tilgangsmuligheter. Og der var det jo meningen at barna skulle sove. En nydelig liten kjøkkenkrok også, der det går an å lage mat. Det vet jeg med sikkerhet fordi det er tomatsupperester i taket etter de forrige gjestene.

 

Så bar det i seng i 25grader, for en natt det skulle bli...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Martin Sveen

Martin Sveen

42, Trondheim

Pappablogg og sikkert mye mat og musikk.

Kategorier

Arkiv