hits

Reisebrev 3

Etter å ha vært hjemme i 36 timer og 8 vaskemaskinladninger, la vi ut på sommerferien 2018 ver 2.0. Den årlige turen til svigers som bor der ingen kunne tru at nokon kunne bu.  Widerøe TRD-EVE (tror det står for EVEntyr. Flybuss til Harstad.  2 timer venting på hurtigbåten til Engenes. 1 mil kjøring opp i fjellet. Tilsammen kun 9 timers reising.  Turen gikk bemerkelsesverdig fint.  Utfordringen var 2 timers venting på hurtigbåten. 

Å rote bort barnet sitt må jo være en forelders største mareritt. Å begynne å lete i oppbevaringsboksene for bagasjene falt meg ikke inn. I boks 5124 var han altså, kostet bare 5 tikroninger å få ham ut.

Svigerfar har geit, de trives så godt i fjøset at de nekter å gå til seters for å gjøre seg fete.  Så hver dag må han spasere dem på beite, for så å lure seg hjem igjen uten at sjefsgeita "Bærit" merker det. På kvelden må han, hvis de mot formodning ikke har kommet hjem, ta turen til fjells for å hente dem. 

I dag gikk tre- og toåringen til seters sammen med tanter, onkler og søskenbarn.  En skikkelig topptur ble det. (Et ord jeg forøvrig hater, derfor skal jeg ødelegge det). Bestefar fikk fri, så vi jagde 70 geiter foran oss. Geitekillingen "Synnøve" fikk også jomfruturen denne dagen. Jeg er sikker på at hun også hadde en topptur.  Jeg ser for meg skuffelsen neste gang den skal til seters; tviler på at bestefar disker opp med grillede ostepølser med rekesalat og ketchup.

"Synnøve"

2 x 2-åringer, 1 x 3-åring og 1 x 4-åring fant en "frokk". Etter mye frem og tilbake ble frokken dissekert slik bare unger kan, trivelig. En lang tur og en lang dag ble det. Treåringen sluknet 1830 med en brødskive med gatti i munnen, perfekt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Martin Sveen

Martin Sveen

42, Trondheim

Pappablogg og sikkert mye mat og musikk.

Kategorier

Arkiv