hits

Reisebrev 4

I dag har jeg fått føle litt på geitebondelivet. Det bars til skogs for å snekre gjerde. Gamle påler ble erstattet med mye, og nytt gitter påsatt. Av en eller annen grunn skulle geitene hindres i å komme seg inn i en bjørkeskog. Det surret spørsmål i hodet mitt hvorfor denne bjørkeskogen skulle gjæres inn, mulig den står på Unescos liste over vernede bjørkeskoger, usikker, men heller tvilsomt. 

Ungene har fått lekt seg med både en rosa "kryllebår" og en "krampoline". De kjørte seg også en tur til Harstad tror jeg det var, i minibilen. Problemer oppsto derimot, da sjåføren nektet å lukke bildøra under turen,  og "Synnøve" (fra reisebrev 3) ville være med. Dette ble noe i overkant for 2-åringen. Hun ville visst ha passasjersetet for seg selv. Det hele endte opp med at hele reisefølget skilte lag, og Synnøve tok over sjåførrollen.

Den 18. juli 2018 kom Syden til hele Norge. Flott for oss som hadde betalt Thomas Cook priser for en flytid på 1time og 25 minutter innenlands. Det påstås at det var over 30 grader i skyggen, samt at det ikke var noen skygge.  Det ble en Harstadtur denne dagen også. (På ordentlig denne gangen). Vi var så heldige at tante og onkel med sine små i Harstad tok oss med til paradis. Der var det enn kjempeflott strand med masse skjell og skalldyr. Litt vading ble det i det deilige vannet. Sjøanemone, eremittkreps og kråkebolle ble dissekert på barnemåten. Paradisbukta hadde et såkalt "sanitæranlegg"; heldigvis var det ikke lys på do. Grilling av pølse og burger ble det før hurtigbåten måtte rekkes. Alle var enige om at også dette hadde vært en topptur.

Det var litt av et syn som møtte oss i fjøset i dag.  En blå plastkanne sprang rundt i svime. Det var bare nyskjerrige Synnøve som hadde fått hodet fast. Storbonden grep inn og fikk røsket hodet ut før noen større skade oppsto. "Dum som en geit:, eller noe i den duren, ble mumlet. 

Da takker vi for oss for denne gangen.  Sitter på flybussen til et forsinket fly.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Martin Sveen

Martin Sveen

42, Trondheim

Pappablogg og sikkert mye mat og musikk.

Kategorier

Arkiv